Chiropractica in Pitesti, Romania

Te doare spatele sau gatul? Avem o solutie „made in USA”

Chiropractica, o alternativă excelentă, neinvazivă, in tratamentul durerilor acute de spate (lombare și sacrale), dar și ale altor dureri musculo-scheletale.

De ce ne doare spatele?

Iata cativa factori favorizanti:

 • Activitatea prelungită in fata calculatorului
 • Poziția nepotrivita in scaunul de birou
 • Activități ce presupun gesturi repetitive
 • Sedentarism
 • Purtarea unei genți pe un singur umăr
 • Alimentația dezechilibrată

Ce este chiropractica

 • Ramură a medicinei alternative
 • Terapie manuală a articulațiilor
 • Un complex de mișcări foarte bine gândit, prin care medicul remodelează poziția pacientului, presează mușchii din zona coloanei vertebrale și detensionează zonele afectate folosind anumite terapii manuale
 • Identifică, tratează și previne, prin “ajustare vertebrală” specifică, afecțiunile mecanice ale sistemului muscular osos
 • Permite o mai bună funcționare a sistemului nervos, ajutând corpul să utilizeze la maxim propriul potențial

In ce probleme poate ajuta chiropractica?

 • Dureri acute: hernie de disc, sciatică, neuropatie, nevralgie cervico brachială, migrene, tendinită, entorsă de glezne
 • Dureri cotidiene: tensiuni de umeri, oboseală lombară, dureri cervicale
 • Senzația de furnicături si amorțeli ale brațelor si picioarelor
 • Scolioză
 • Torticolis
 • Oboseală cronică
 • Optimizare a performanțelor sportive
 • Antecedente de intervenții chirurgicale sau traumatism
 • Lipsa de mobilitate articulară
 • Dorința de a vă simți bine

Avantajele unui tratament chiropractic

 • Eficiență
 • Non invaziva
 • Fără riscul sau reacțiile adverse ale medicamentelor sau ale intervențiilor chirurgicale

Etape de tratament

 1. Ședințe inițiale la intervale scurte cu scop principal ameliorarea imediată a durerii
 2. Ședințe la nivel mai lungi pentru a continua procesul de vindecare și de a preveni recidiva
 3. Întreținere periodică

Te-ai gândit să vezi un medic chiropractic (chiar in Pitesti)?

Dacă articulațiile vertebrale nu mențin mișcarea necesară, discurile și nervii pot fi ciupiți, herniați, bombați și, în unele cazuri, nervii pot muri. Lipsa mișcării coloanei vertebrale poate provoca chiar creșterea osteofitelor pe vertebre. Osteofitele sunt pinteni de oase care cresc ca răspuns la mișcarea scăzută și pot provoca în cele din urmă oase să se contopească. Cu ajustările chiropractice, puteți oferi corpului dvs. cea mai bună oportunitate posibilă de a preveni acest lucru sau puteți oferi corpului dvs. cele mai bune șanse de a reveni la o stare de sănătate.

Mulți dintre pacienții noștri explică un sentiment de eliberare în urma unei ajustări. De asemenea, este frecvent ca pacienții noștri să raporteze o scădere semnificativă sau dispariția durerii de cap în urma unei ajustări.

Mai mult decât o singură cale

Dureri de coloana in Pitesti? Vino la cabinetul chiropractic al Dr Razvan Ilie

Există peste 300 de tehnici diferite acolo. Unele tehnici implică furnizarea unui impuls practic foarte precis și precis, în timp ce altul poate utiliza un instrument care oferă o împingere ușoară. Există tehnici care se concentrează pe o regiune, în timp ce alta funcționează pe toate.

Un calmant natural pentru durere

Reglajele sunt folosite pentru a vă readuce corpul la starea sa naturală. Deoarece lucrăm cu oase care vă protejează măduva spinării și nervii, suntem foarte pricepuți. Majoritatea pacienților noștri simt ușurare după prima lor ajustare și se îmbunătățesc continuu cu grijă. Dovada este cu pacienții noștri care au fost folosiți de zeci de ani și generații

Pentru tine și pentru toată lumea pe care o cunoști

Vârstnicii, adolescenții, nou-născuții, femeile însărcinate și chiar persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală la spate, gât sau șold sunt în siguranță. Evaluăm fiecare individ și tratăm fiecare individ cu grijă care îi este specifică. Sunteți mai mult decât un număr pe o diagramă la Balance Chiropractic and Wellness Center din Huntington. Sunați-ne astăzi și începeți-vă drumul către un dvs. mai sănătos!

DESPRE PROFESIA DE CHIROPRACTICIAN

Chiropractica este o profesie de îngrijire a sănătății care se concentrează pe tulburările sistemului musculoscheletic și ale sistemului nervos și pe efectele acestor tulburări asupra sănătății generale. Aceste tulburări includ, dar nu se limitează la: dureri de spate, dureri de gât, dureri în articulațiile brațelor sau picioarelor și dureri de cap.

Cuvântul ”chiropractic” provine din cuvintele grecești ”cheir” și ”praxis” care înseamnă ”mână ” și ”practică”, cuvinte ce se referă la tratamentul efectuat cu mâinile sau terapia practică.

Manipularea coloanei vertebrale implică aplicarea unei forțe controlate asupra coloanei vertebrale pentru a îmbunătăți alinierea și a permite mușchilor și articulațiilor să se miște mai ușor. Doctorii în chiropractică (DC) practică o abordare conservatoare a îngrijirii sănătății, care include examinarea pacientului, diagnosticarea și tratamentul. Doctorii in chiropractica au abilități largi de diagnostic și sunt, de asemenea, instruiți să recomande exerciții terapeutice și de reabilitare, precum și să ofere consiliere nutrițională, stil de viață și regim alimentar (dieta).

CHIROPRACTICA CA PRIMĂ MODALITATE DE TRATAMENT ÎMPOTRIVA DURERII DE SPATE

Serviciile esențiale oferite de chiropracticieni reprezintă o abordare primară pentru prevenirea, diagnosticarea și gestionarea conservatoare a durerilor de spate și a tulburărilor coloanei vertebrale, care deseori le pot permite pacienților să reducă sau să evite nevoia de tratamente mai riscante, cum ar fi medicamentele opioide prescrise pentru durere și intervențiile chirurgicale.

În 2017, Colegiul American al Medicilor a lansat o actualizare a ghidului de tratament pentru durerile de spate care recomandă mai întâi utilizarea tratamentelor non-medicamentoase, cum ar fi manipularea coloanei vertebrale (o piesă centrală a îngrijirii chiropractice), pentru durerile de spate acute și cronice [1].

O revizuire/meta-analiză sistematică publicată în Jurnalul Asociației Medicale Americane în 2017 susține utilizarea terapiei de manipulare a coloanei vertebrale ca tratament de primă linie pentru durerea lombară acută [2].

SATISFACȚIA PACIENTULUI si EFICACITATEA CLINICĂ A TRATAMENTULUI CHIROPRACTIC

In Statele Unite ale Americii, trei din patru persoane care au consultat un chiropractician în ultimul an au descris îngrijirea chiropractică drept „foarte eficientă” [3].

Într-un sondaj pentru consumatori (consumerreports.org), chiropractica a depășit toate celelalte tratamente pentru dureri de spate, inclusiv medicamentele prescrise, masajul țesuturilor profunde, yoga, pilates și terapiile cu medicamente fără prescripție medicală. Manipularea coloanei vertebrale amelioreaza durerile de spate, iar tehnica practicata funcționează la fel de bine ca medicamentele pentru durere și este, de asemenea, mai sigură. Cercetările sugerează din ce in ce mai mult că medicamentele și intervențiile chirurgicale ar putea să nu fie răspunsul pentru durerile de spate [4].

Chiropracticienii sunt cei mai bine cotați practicieni din domeniul sănătății pentru tratamentele durerii lombare, in comparație cu medicii specialiști (de exemplu, neurochirurgi, neurologi, chirurgi ortopezi), kinetoterapeutii și medicii primari ( medicină de familie sau internă) [5].

În 2015, Joint Commission, organizația care acreditează mai mult de 20.000 de sisteme de îngrijire a sănătății din S.U.A. (inclusiv fiecare spital major), a recunoscut valoarea abordărilor non-medicamentoase prin adăugarea chiropracticii la standardul său de gestionare a durerii [6].

Un studiu clinic comparativ efectuat la trei centre medicale militare din S.U.A. a constatat că îngrijirea chiropractică combinată cu îngrijirea medicală obișnuită pentru durerile de spate oferă o ameliorare mai mare a durerii și o reducere mai mare a dizabilității decât îngrijirea medicală singură [7].

Într-un alt studiu de eficacitate comparativă, 94% dintre beneficiarii de manipulare manuală (chiropractică) au experimentat o reducere cu 30% a durerii, comparativ cu doar 54% dintre beneficiarii de îngrijiri medicale [8].

Te doare spatele? Ai probleme cu coloana?

Daca te doare spatele, ai dureri de coloana, ai dureri cotidiene, antecedente de interventii chirugicale, o lipsa cronica de mobilitate articulara, simti furnicaturi pe picior sau mana? Programeaza o consultatie si hai sa vedem impreuna cum te putem ajuta!