Fizioterapie și reabilitare în Pitesti, Romania

Căutați ajutor cu fizioterapie în Pitesti? Echipa noastra este aici pentru a vă ajuta!

Condiții pe care le ajută fizioterapia

Fizioterapia ajută la restabilirea funcției, îmbunătățește mobilitatea, ameliorează durerea și previne sau limitează dizabilitățile fizice permanente ale pacienților care suferă de leziuni sau boli. Fizioterapia ajută la restabilirea, menținerea și promovarea stării generale de sănătate și a sănătății in general. Pacienții noștri includ victime ale accidentelor și persoane cu afecțiuni cum ar fi dureri de spate, artrită, boli de inimă, fracturi, și paralizie cerebrală.

Tratamentul include adesea exerciții fizice; în special pentru pacienții care au fost imobilizați sau cărora le lipsește flexibilitatea, forța sau rezistența. Fizioterapia ajută la încurajarea pacienților să-și folosească mușchii pentru a le crește flexibilitatea și gama de mișcări. Exercițiile mai avansate se concentrează pe îmbunătățirea forței, echilibrului, coordonării și rezistenței. Scopul este de a îmbunătăți activitatile unui individ la locul de muncă și acasă.

Fizioterapia ajută, de asemenea, la tratarea unei game largi de tulburări; precum pediatrie, geriatrie, ortopedie, medicină sportivă, neurologie și fizioterapie cardiopulmonară.

Întrebări frecvente despre fizioterapie

Trebuie să văd un medic înainte de a putea primi fizioterapie?
Da. Toți pacienții cu fizioterapie primesc tratament de la medicul lor înainte de programarea terapiei.

Care este diferența dintre chiropractor și fizioterapeuți?
Medicul nostru efectuează o analiză cuprinzătoare a intervalului de mișcare, inclusiv identificareaa 9 articulațiilor implicate, a limitărilor țesuturilor, a dezechilibrelor musculare și a patologiilor structurale. Un chiropractor va trata coloana vertebrală și poate comanda teste speciale, cum ar fi raze X, RMN și teste de sânge.

Unde se desfasoara sedintele de fizioterapie?
Sedintele de fizioterapie si recuperare se desfasoara in Pitesti, in sala aflata in aceeasi incinta cu cabinetul de chiropractica Dr. Razvan Ilie.

Cum funcționează fizioterapia

Cabinetul nostru de chiropractică a fost conceput pentru a oferi un mediu ideal pentru vindecarea corpului dumneavoastră, prin chiropractică sau fizioterapie. Când ajungeți la cabinet, medicii noștri vor afla istoria aprofundată și evaluarea întregului corp, inclusiv postura și biomecanica, gama de mișcare și mobilitatea articulațiilor pentru a afla cauza durerii sau a dizabilității. Apoi veți discuta despre opțiunile și obiectivele tratamentului, astfel încât să putem personaliza un plan de tratament potrivit pentru dvs.

Fiecare sesiune va dura aproximativ o oră. Frecvența vizitelor și durata tratamentului sunt determinate de medicul care a prescris tratamentul.

Rezultatele sunt de obicei rezultatul angajamentului pacientului. Când pacientul urmează planul, își face exercițiile de câte ori este sugerat și folosind tehnicile adecvate, tratamentul este de obicei foarte reușit.

Înainte de programare

Este o idee bună să ajungeți la întâlnirea dvs. de fizioterapie îmbrăcat corespunzător. Cel mai bine este să purtați îmbrăcăminte confortabilă, care nu vă restrânge mișcarea. De asemenea, este o idee bună să aduceți radiografi sau RMN daca este disponibil.

Tipuri de kinetoterapie pe care le oferim

Stimularea musculară electrică

Stimularea musculară electrică este o modalitate excepțională de a ajuta corpul în procesul de vindecare. Acest lucru se realizează prin trimiterea unui curent electric foarte mic în leziunile afectate ale țesuturilor moi sau spasmul muscular. Terapia utilizează acest curent într-un efort de a ajuta la reducerea umflăturii și la eliberarea punctelor de declanșare care pot avea mușchiul blocat. Aceasta face acest lucru ajutând corpul să elibereze amelioratorii naturali ai durerii denumiți adesea endorfine.

Aceasta este o terapie excelentă dacă există un spasm în mușchiul spatelui sau gâtului. Funcționează bine în relaxarea mușchilor și permițându-i să revină la starea sa normală destul de repede. Ședințele scurte de terapie sunt excelente pentru a facilita vindecarea de durerea acută și cronică.

Electroterapie interferențială

Electroterapia inferențială este o metodă excelentă de a ajuta organismul să facă față spasmelor, entorse și problemele legate de țesuturile moi. Această terapie realizează acest lucru cu o frecvență simulată foarte mică, care este pusă pe țesutul moale. Senzația acestei terapii este foarte ușoară și majoritatea pacienților se simt foarte confortabil în timpul tratamentului.

În plus față de această terapie care simulează metoda naturală de vindecare a organismului, ajutându-l să producă endorfine naturale care omoară durerea, ajută și la eliberarea acestor adeziuni, spasme și probleme ale țesuturilor moi.

Terapie cu ultrasunete pentru scăderea inflamației și durerii

Terapia cu ultrasunete are un efect minor de încălzire asupra țesuturilor, de asemenea provoacă expansiune și contracție în micile bule de gaz ale țesuturilor moi. Acest lucru ajută la scăderea răspunsului inflamator, reducând umflarea țesuturilor și astfel scăderea durerii. În majoritatea timpului, pacientul neagă orice disconfort, dar ocazional, când pacientul este foarte acut, poate exista disconfort atunci când capul traductorului (bagheta) trece peste zona afectată. Furnizorul va ajusta setările terapiei în mod corespunzător pentru a reduce disconfortul. O sesiune tipică de ultrasunete va dura între 8 și 20 de minute.

Folosim terapia cu ultrasunete împreună cu întinderea sau manipularea coloanei vertebrale . Terapia cu ultrasunete este o procedură nedureroasă și mulți oameni consideră că este relaxantă. Multe dintre leziunile noastre sportive, cum ar fi rupturile manșetei rotatorilor sau entorse de glezne, răspund bine la ultrasunete. Această terapie nu se limitează doar la accidentări sportive. Această modalitate este utilizată în mod obișnuit în tratamentul atât al fazei acute, cât și a celei cronice de îngrijire a următoarelor afecțiuni din cabinetul nostru:

  • Entorsă
  • Bursita
  • Osteoartrita
  • Sindromul de tunel carpian
  • Sciatică
  • Stenoza coloanei vertebrale
  • Țesutul cicatricial după operație

Există trei avantaje principale pentru ecografia terapeutică:

  1. Accelerează procesul de vindecare în zona tratată
  2. Scade durerea din reducerea umflăturii și edemului
  3. Oferă un „masaj celular” ușor care înmoaie țesutul cicatricial